Tartă cu conopidă şi kaizer

tarta conopida kaizer jpeg

Pentru că iubim tartele, şi mai ales pentru că iubim aromele toamnei, vă propunem această reţetă.

Ingrediente

Pentru aluat 300 g făină 100 g unt moale 2 linguri ulei 1 gălbenuş 3 linguri de apă sare

1/2 conopidă

6 felii kaizer

4 ouă

125 ml smântână

200 g caşcaval

1 ceapă tocată

2 căţei de usturoi pisaţi

cimbru

sare

piper

Mod de preparare

Amesteci făina cu untul moale, cu praful de sare, gălbenuşul, apa şi uleiul. Frămânţi până când obţii un aluat omogen. Înfăşori în folie de plastic şi dai la rece până prepari umplutura.

Rupi conopida bucheţele, o speli sub jet de apă şi o laşi la scurs. Prăjeşti într-o tigaie încinsă feliile de kaizer şi le rumeneşti. Le dai deoparte. Căleşi ceapa şi usturoiul în grăsimea lăsată de kaizer, apoi adaugi bucheţelele de conopidă, potriveşti de sare şi piper. Dacă mai e nevoie, adaugi o lingură de ulei. Laşi să se soteze timp de câteva minute, apoi dai deoparte.

Scoţi aluatul şi îl întinzi în forma tapetată în prealabil. Presari 50 g de caşcaval ras şi aşezi conopida şi feliile de kaizer. Baţi ouăle cu smântâna şi cu caşcavalul rămas, potriveşti de sare şi piper. Torni compoziţia peste conopida din formă. Dai tarta la cuptor 45 de minute. O serveşti decorată cu cimbru.