Tartă cu lămâie

1 shutterstock 1702295377 jpg jpeg

Un desert festiv şi totuşi atât de uşor de făcut. Aluat fraged, cremă fresh cu lămâie, decor din fructe proaspete.

Ingrediente

Pentru aluat:

150 g făină

20 g zahăr pudră

80 g unt rece

1 ou

1 praf de sare

Pentru umplutură:

180 g zahăr

1 lingură amidon

70 g unt nesărat

1 ou

2 gălbenuşuri

80 ml zeamă de lămâie

coaja rasă de la 1 lămâie bio

Pentru decor:

zmeură proaspătă

seminţe de rodie

Pentru aluat, pui toate ingredientele într-un blender şi mixezi. Scoţi aluatul obţinut, îl mai frămânţi un minut pe masa presărată cu puţină făină, apoi îl pui într-un castron, îl acoperi şi îl dai la frigider o oră.

Întinzi o foaie din aluat de jumătate de centimetu grosime şi o pui într-o formă de tartă tapetată, având grijă ca aluatul să acopere şi pereţii formei. Înţepi din loc în loc cu o furculiţă, aşezi deasupra o foaie de hârtie de copt şi pui un strat uniform de făină sau de boabe de fasole. Dai tava la cuptorul preîncălzit la 190 °C, 20-25 de minute, apoi laşi la răcorit.

Pentru cremă, amesteci oul cu gălbenuşurile, amidonul, zahărul, zeama de lămâie şi coaja rasă de lămâie. Le pui pe foc mic, amestecând constant cu un tel, până se dizolvă zahărul. Adaugi untul tăiat cubuleţe şi continui să amesteci 4-5 minute, până când se îngroaşă crema. O laşi la răcorit.

Torni crema de lămâie peste aluat şi dai tarta la frigider cel puţin 2 ore înainte de servire. Decorezi desertul cu zmeură proaspătă şi cu seminţe de rodie.

FOTO Shuttrstock