cel mai bun aluat pentru tarte nu se frământă foarte mult, pentru că se va întări şi nu se va putea modela. pentru a se întinde foarte bine, aluatul se pune întotdeauna la rece cel puţin 30 de minute. Cantităţile ingredientelor trebuie să fie exacte pentru a obţine consistenţa dorită, de aceea este bine să se folosească un cântar şi nu după ochi.

Ingrediente

2 dovlecei potriviţi
3 ouă
1 ardei gras
200 g roşii cherry
3 linguri smântână
200 ml lapte
100 g telemea mai moale
500 g aluat foitaj
300 g ciuperci
3 fire ceapă verde
sare
piper
pătrunjel

Mod de preparare

Cureţi ardeiul de seminţe şi îl tai împreună cu dovleceii felii subţiri. Condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi laşi 10 minute. Baţi ouăle cu laptele şi smântâna şi asezonezi cu sare şi piper, după gust. Întinzi aluatul cu sucitorul, îl aşezi într-o formă rotundă de copt şi-l înţepi cu furculiţa din loc în loc. Aşezi dovleceii şi ardeiul, ciupercile spălaie şi tăiate, ceapa verde şi pătrunjelul tocate. Torni amestecul de ouă cu smântână, pui brânza tăiată cubuleţe şi aşezi roşiile cherry tăiate pe jumătate. Dai în cuptorul încins circa 35-40 de minute. Laşi să se răcească.

sursa foto: profimedia

Loading...
Evaluează articolul