Tartă cu lime

1 tarta cu lime jpg jpeg

Un desert dulce-acrişor, uşor de făcut, care te va face să îţi lingi degetele. Vorbim de o tartă cu lime, răcoritoare, perfectă pentu a fi servită la o masă festivă. Încearcă şi tu această reţetă!

Ingrediente pentru Tartă cu lime

Pentru aluat:

  • 250 g făină
  • 1 ou
  • 120 g unt
  • 150 g zahăr
  • 1 fiolă esenţă de lămâie
  • 50 g fulgi de cocos

Pentru umplutură:

  • 5 ouă
  • 200 g zahăr
  • 50 g amidon
  • 1 kg brânză dulce
  • 3 lămâi verzi
  • 100 g unt
  • 200 ml frişcă lichidă

Pentru ornat:

  • 1 lămâie verde
  • zahăr

Mod de preparare Tartă cu lime

Prepară prima dată aluatul. Freacă untul cu zahărul până când ingredientul din urmă se topeşte complet. Adaugă oul bătut bine, esenţa de lămâie şi făina treptat. Amestecă foarte bine până când obţii un aluat. Pune-l într-o folie de plastic şi bagă la frigider timp de o oră pentru a se frăgezi.

După o oră, scoate aluatul şi întinde-l bine cu un făcăleţ. Foaia ar trebui să fie groasă de 5 cm. Aşează-o în tavă, taie marginile şi presară fulgi de cocos deasupra. Las-o deoparte şi prepară umplutura.

Amestecă ouăle cu zahărul până când se topeşte. Adaugă brânza dulce, coaja rasă de lămâie (asigură-te că e comestibilă), zeama de la 3 lime, amidon, untul (scos din frigider pentru a putea amesteca) şi frişca.

Compoziţia obţinută va fi crema tartei. Pune-o peste aluat şi bagă tava cu totul la cuptor pentru 50 de minute. Când tarta este gata. se scoate şi se lasă la răcit. Se decorează cu lămâie tăiată rondele şi se presară zahăr.

Pofta bună!