Atunci când ţi-e poftă de ceva dulce, alege această tartă cu nuci şi gem de prune. Aromele de nucă şi prune îţi vor aminti cu siguranţă de copilărie sau de bucătăria bunicii. Reţeta nu este deloc grea, iar tarta va fi gata în doar o oră. Trebuie să o încerci!

Ingrediente

Pentru aluat

250 g făină
125 g unt
1 gălbenuş
1 praf de sare
50 ml apă

Pentru umplutură

300 g nuci
5 linguri zahăr brun
200 g gem de prune
6 albuşuri
îngheţată de vanilie

Mod de preparare

Frămânţi gălbenuşul cu făina, adaugi untul rece, tăiat cubuleţe, şi un praf de sare. La fi nal, torni puţină apă rece, îndeajuns ca aluatul să nu se mai ţină de mâini, apoi îl înfăşori în folie alimentară şi-l dai la rece 30 de minute.

Între timp, prepari umplutura. Zdrobeşti nucile cu sucitorul şi le combini cu zahărul brun şi gemul de prune. Baţi albuşurile spumă tare şi le încorporezi în umplutură. Întinzi aluatul în tavă, inclusiv pe margini, torni umplutura şi dai tarta la cuptor până se rumeneşte. Serveşti cu îngheţată de vanilie.

Loading...
Evaluează articolul