Tartă cu pere şi cremă de iaurt. Reţetă simplă de sezon

Pear cake with amaretto jpeg

Gustoase şi hrănitoare, perele sunt şi pline de vitamine. Tocmai de aceea, mai ales acum, când e sezonul lor, poţi să le incluzi în meniul zilnic, pregătind în casă o tartă cu pere şi cremă de iaurt. Cele două gusturi se combină perfect, iar rezultatul va fi unul delicios.

Dificultate mică Preparare 90' 1 tavă

Ingrediente

Pentru blat

250 g făină

1 gălbenuş

125 g unt

Sare

50 ml apă

ulei pentru uns tava

Pentru umplutură

400 g iaurt

5 ouă

5 linguri zahăr

4 pere

Mod de preparare

Pentru blatul de tartă, amesteci untul cu făina, gălbenuşul şi sarea. Frămânţi amestecul şi adaugi, treptat, apa, până obţii un aluat nelipicos. Dai aluatul la frigider pentru o oră.

Între timp prepari crema de iaurt. Mixezi iaurtul cu ouăle şi zahărul. Speli perele, le descojeşti, le cureţi de cotor şi căsuţa cu seminţe şi le tai felii.

Într-o tavă unsă cu ulei întinzi aluatul de la frigider şi-l înţepi din loc în loc cu o furculiţă. Dai tava la cuptorul preîncălzit pentru 15 minute. După aceea torni crema de iaurt peste blat, aranjezi perele deasupra şi dai din nou la cuptor până se rumeneşte tarta.

sursa foto: Profimedia