Tartă cu roşii şi fasole verde

Bean Pie jpeg

Din foitaj sau aluat clasic, tartele cu brânză sărată, carne şi legume sunt ideale pentru aperitiv.

Ingrediente Pentru aluat:

  • 250 g făină
  • 125 g unt
  • 1 ou
  • 2 linguri apă rece
  • 1 praf de sare

Pentru umplutură:

  • 200 g telemea, uşor sărată
  • 100 g smântână
  • 75 g fasole verde opărită
  • 4 roşii cherry
  • ½ ardei roşu
  • 50 g fasole uscată, fiartă
  • 4 ouă
  • sare
  • piper

Combini făina cu sarea şi o amesteci cu untul rece tăiat cubuleţe până când aluatul capătă o consistenţă sfărâmicioasă. Încorporezi oul şi apa rece şi frămânţi bine aluatul, apoi îl înfăşori în folie şi-l dai la rece 30 de minute. Întinzi o foaie, o pui în tavă, inclusive pe margini, şi o înţepi din loc în loc, apoi o dai la frigider.

Razi brânza şi o amesteci cu smântâna, ouăle, fasolea verde bine scursă, fasolea uscată, ardeiul tocat, sare şi piper, după gust. Pui umplutura peste aluat şi o nivelezi. Aşezi din loc în loc jumătăţi de roşii cherry.

Dai tava la cuptor până când se rumeneşte.