Un desert răcoritor, tarta cu lămâie este pur şi simplu delicioasă.

Ingrediente

Pentru blat

25 biscuiţi cu graham

5 linguri unt, topit

Pentru cremă

100 g budincă cu gust de lămâie

470 ml lapte

1 lingură zeamă de lămâie

350 g smântână pentru frişcă

3 linguri zahăr pudră

1 lingură coajă rasă de lămâie

Mod de preparare – Tartă cu lămâie

Mărunţeşti bine biscuiţii sau îi dai la blender. Îi amesteci cu untul, apoi aşezi compoziţia într-o tavă de prăjituri, presând-o uşor cu degetele. Dai la rece 30 de minute.

Mixezi budinca cu laptele şi zeama de lămâie până la omogenizare. Pui crema în tavă, păstrând o treime deoparte. Baţi smântâna spumă împreună cu zahărul pudră. Amesteci jumătate din compoziţie cu budinca rămasă. Torni peste primul strat de cremă, iar la final nivelezi restul de frişcă.

Dai la frigider cel puţin 1 oră. Serveşti cu coaja de lămâie rasă.

Sursa http://12tomatoes.com

Loading...