Tiramisu ca în Italia

Tiramisu jpeg

Această prăjitură fină se numără printre cele mai apreciate deserturi din lume, iar gustul de brânză şi cafea este desăvârşit.

Ai nevoie de

5 ouă

¼ cană zahăr

½ cană vin marsala

1 cană frişcă

4 linguri zahăr

500 g mascarpone

2 căni cafea tare

1 lingură esenţă de vanilie

2 linguri cacao

1 pachet pişcoturi

Prepară mai întâi zabaglione. Bate pe baie de aburi ouăle cu zahărul până îţi schimbă culoarea, după care adaugă vin puţin câte puţin, amestecând mereu. Ţine pe foc cam 8-10 minute, după care dă vasul la frigider pentru 30 de minute. Amestecă smântâna cu 2 linguri de zahăr şi combin-o cu sosul zabaglione şi crema de mascarpone. În alt vas amestecă cafea cu 2 linguri de zahăr şi esenţa de vanilie. Aşază un strat de pişcoturi într-o tavă şi toarnă peste fiecare câte o lingură de cafea. Întinde 1/3 din crema de brânză şi presară cacao. Repetă operaţiunea de 2 ori, deasupra fiind cremă şi cacao. Dă tiramisu la frigider pentru cel puţin 5 ore.

Sursa foto http://www.gogogogourmet.com

http://www.gogogogourmet.com