Deserturile cu căpşuni sunt pur şi simplu un deliciu. Imaginează-ţi însă o combinaţie cu tiramisu şi alune, răsfăţul tău după o zi aglomerată! Ştim că unele reţete de tiramisu se fac cu gălbenuşuri crude, aşa că este important, pentru a nu-ţi pune sănătatea în peicol, să alegi unele foarte-foarte proaspete. Dacă nu eşti sigură de provenienţa lor şi nu poţi şti cât sunt de proaspete, cel mai indicat este să le prepari termic, pe baie de aburi, şi să le laşi să se răcească înainte de a încorpora brânza mascarpone pentru tiramisu.

Ingrediente
500 ml cafea
75 ml lichior
4 gălbenuşuri
100 g zahăr pudră
500 g mascarpone
250 ml smântână
1 pachet pişcoturi
300 g căpşuni, feliate
75 g alune, măcinate
50 g ciocolată neagră

Mod de preparare

Într-un bol, amesteci cafeaua caldă cu lichiorul. Separat, baţi gălbenuşurile cu zahărul. Le aşezi pe baie de aburi, amesteci şi le ţii până când se topeşte zahărul. Le dai deoparte să se răcească. Încorporezi mascarpone în gălbenuşurile care s-au răcit şi dai deoparte compoziţia. Într-un alt vas, baţi smântâna, până devine frişcă. O combini cu mascarpone până se omogenizează.

Torni un strat subţire din compoziţie într-o tavă. Înmoi pişcoturile în cafea. Aşezi peste cremă. Continui cu restul de mascarpone, apoi presari alunele şi ciocolata rasă. Decorezi cu căpşuni. Dai la frigider 1 oră, înainte de a servi.

Sursa https://realfood.tesco.com

Loading...
Evaluează articolul