Dovleacul este o legumă bogată în antioxidanţi şi slab calorică! Puteţi mânca dovleac după pofta inimii! Pentru acest tiramisu cu piure de dovleac (reţetă de post) trebuie să alegi un fruct care să nu aibă coaja loviă sau ruptă. Îl poţi păstra mult timp fără probleme, într-un loc uscat şi rece (nu la firgider, unde umezeala este prea mare).

Tiramisu cu piure de dovleac. Reţetă de post - Ingrediente

Pentru pişcoturi
100 g făină
1 praf sare
50 ml lapte de soia
30 ml ulei
20 g amidon
4 g praf de copt
1-2 linguri zahăr
100 ml cafea tare, pentru înmuiat pişcoturile

Pentru umplutură
1 kg dovleac
1 pliculeţ gelatină
1 praf scorţişoară
250 g frişcă vegetală
zahăr, după gust

Pentru decor
frişcă vegetală
1 linguriţă cacao

Tiramisu cu piure de dovleac. Reţetă de post - Mod de preparare

Combini ingredientele uscate, apoi le torni pe cele umede şi frămânţi un aluat moale pe care îl transferi într-un poş sau într-o pungă tăiată la un capăt. Tapetezi o tavă şi formezi bastonaşe de mărimea unui pişcot. Dai tava la cuptorul încins şi le ţii până când se rumenesc uşor, le scoţi şi le laşi la rece.

Prepari gelatina conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Coci dovleacul, peste care presari scorţişoara, 40-45 de minute, apoi îl scoţi, îl ţii la răcit şi îl mixezi cu blenderul. Baţi frişca, punând zahăr după gust, şi o încorporezi în piureul de dovleac, apoi, în fir subţire, adaugi gelatina şi continui să amesteci. Treci rapid câteva pişcoturi prin cafea şi le aranjezi într-o tavă rotundă, cu pereţi detaşabili, apoi întinzi o parte din crema de dovleac, aşezi un alt rând de pişcoturi, iar cremă şi termini cu pişcoturi.

Decorezi cu frişcă vegetală şi cu cacao, după gustul tău. Dai la frigider câteva ore.

Loading...