Tocană de fasole roşie cu orez

1 red beans rice 004 jpg jpeg

Când ţii post sau nu mai vrei carne, încearcă acest fel principal cu proteină vegetală şi fibre.

De ce ai nevoie ca să prepari tocană de fasole roşie cu orez:

4 căni cu orez

1 ceapă

4 tulpini de ţelină

1/2 ardei verde

4 căţei de usturoi

2 linguri ulei

1 x 400 g conservă de roşii în bulion

2 x 400 g conserve de fasole roşie

1 cană supă de legume

1 linguriţă boia

1 linguriţă oregano uscat

1 linguriţă cimbru uscat

2 foi de dafin

sare

piper negru

1/4 cană pătrunjel, pentru ornat

sos iute,  pentru ornat

Cum prepari tocană de fasole roşie cu orez:

Fierbi orezul circa 20-25 minute în apă cu sare.

Toci ceapa, tulpinile de ţelină şi  ½ din ardeiul gras. Mărunţeşti 4 căţei de usturoi.

Într-o cratiţă încălzeşti 2 linguri cu ulei la foc mediu. Căleşti ceapa, ţelina şi ardeiul gras 8-10 minute până se înmoaie. Adaugi usturoiul şi continui călirea încă circa 2 minute, cu atenţie ca să nu se ardă usturoiul.

Între timp, scurgi conservele de fasole roşie. Când legumele s-au călit, adaugi fasolea, roşiile în bulion cu sucul lor şi 1 cană cu supă de legume. Pui şi sare, piper, boia, oregano, cimbru, după gust, şi două foi de dafin. Laşi să fiarbă la foc mic 20 minute, până când sosul se îngroaşă. Între timp, toci 1/4 cană frunze de pătrunjel. Când opreşti focul, scoţi foile de dafin şi serveşti tocana de fasole peste orez. Ornezi cu pătrunjel şi sos iute.

Sursa: https://www.acouplecooks.com

https://www.acouplecooks.com