Tocăniţă cu carne şi praz

tocanita jpeg

O tocăniţă cu cărniţă, praz şi zarzavaturi nu poate fi decât o cină perfectă.

De ce ai nevoie ca să faci tocăniţă cu carne şi praz:

500 g carne

1 kg praz

1 morcov 1 ardei

1 păstârnac

piper

1 mână de măsline

sare, după gust

Cum prepari tocăniţă cu carne şi praz:

Tai carnea cubuleţe, le acoperi cu apă şi le dai un clocot. Schimbi apa, speli carnea şi o pui din nou la fiert. Apa trebuie să depăşească nivelul cărnii cu 3-4 degete. Iei spuma dacă este nevoie şi presari sare. Când furculiţa începe să intre în carne, adaugi morcovul, ardeiul şi păstârnacul tocate după dorinţă şi mai laşi până când apa ajunge la nivelul cărnii.

Pui prazul tăiat şi ţii până scade sosul. Cu 5 minute înainte să stingi focul condimentezi, după gust şi adaugi măslinele.