Tocăniţă cu legume şi soia

tocanita de ciuperci cu soia jpeg

Cea mai bună tocăniţă pentru cei care nu vor să mănânce carne!

Ingrediente (6 porţii)

150 g soia granule 200 g ciuperci 5-6 căţei usturoi 2 cepe 3 ardei graşi 1 ardei iute 1 dovlecel 2 linguri pastă tomate 2 linguri ulei piper boabe sare

Mod de preparare

Fierbi granulele de soia de seara, în apă cu boabe de piper şi un praf de sare, apoi le laşi la scurs peste noapte. Încingi uleiul şi căleşti uşor ceapa tăiată julien, adaugi usturoiul zdrobit, laşi câteva minute. Pui ardeii tăiaţi feliuţe, amesteci şi adaugi ciupercile tăiate jumătăţi. Laşi să scadă zeama de la ele, apoi pui dovlecelul tăiat felii subţiri şi soia. Ţii pe foc să se înmoaie uşor legumele, ardeiul iute mărunţit, fără sâmburi, şi pui pasta de tomate. Laşi 15 minute, guşti, potriveşti gustul de sare şi opreşti focul.