Un preparat gustos de post, această tocăniţă de ciuperci cu orez te va cuceri de la prima degustare.

Dificultate mică / Preparare: 50' / 5 porţii

Ingrediente:

1 kg ciuperci

3 căţei usturoi

3 cepe

150 ml ulei

150 ml vin alb

400 g roşii

sare

piper

Pentru orez

1 cană orez

2 căni apă

½ ardei roşu
câteva fire ceapă verde
sare

1lingură ulei

Mod de preparare:

Pentru tocăniţa de ciuperci, tai cepele mărunt şi le pui într-o tigaie încinsă cu ulei. Căleşti ceapa un minut, apoi adaugi ciupercile tăiate felii. Torni 100 ml de apă, condimentezi cu sare şi piper, după gust şi laşi să fiarbă aproximativ 15 minute. Ulterior, adaugi roşiile date prin blender, vinul şi usturoiul pisat. Laşi să fiarbă la foc mediu 15 minute.

Pentru garnitură, clăteşti orezul în mai multe ape, apoi îl ţii la înmuiat în apă rece 10 minute. Scurgi orezul şi-l pui la fiert cu 2 căni de apă proaspătă. Presari sare, după gust. Laşi vasul descoperit până când orezul începe să fiarbă, apoi îl acoperi cu un capac şi dai focul la minim. Fierbi orezul 10 minute, apoi îl dai deoparte, acoperit cu capac, 20 de minute. Adaugi uleiul, ardeiul tăiat cubuleţe şi ceapa
verde tocată.

Serveşti tocăniţa cu garnitură de orez şi decorată după imaginaţie.

FOTO: Profimedia

Loading...
Evaluează articolul