Tocăniţă de linte cu legume

Lentil Curry with Fried Egg jpeg

Încearcă un fel de mâncare sănătos şi gustos din proteine vegetale.

De ce ai nevoie ca să prepari tocăniţă de linte cu legume:

250 g linte verde 2 morcovi 1 ceapă 100 g porumb din conservă 3 căţei usturoi 1 ardei 1 roşie 2 fire ceapă verde 2 ouă 4-5 linguri ulei sare piper pătrunjel cimbru

Cum se prepară tocăniţa de linte cu legume:

Speli lintea şi o pui la fiert în apă cu sare. Adaugi ceapa făcută cubuleţe şi fierbi până când lintea îşi dublează volumul. Pui

morcovii tocaţi, usturoiul şi mai laşi să fiarbă 10-15 minute. Adaugi ardeiul şi roşia descojită, făcute cubuleţe şi condimentezi cu sare şi piper, după gust. După ce a scăzut sosul, adaugi porumbul, cimbrul şi mai ţii tocăniţa pe foc 2-3 minute. Încingi uleiul şi prepari ouă ochiuri. Serveşti tocăniţa cu ouă, firele de ceapă verde tăiate mărunt şi pătrunjel

tocat.

Foto: Photoland/Profimedia, 123RF