Tocăniţă de vită

Tocăniţă de vită jpeg

Puteţi prepara tocăniţă de vită pe care să o consumaţi imediat după preparare sau pe care o puteţi pune la congelator pe o perioadă de până la o lună.

Ingrediente

1 kg carne de vită

1 linguriţă de sare

¾ linguriţă de piper

3 linguri de ulei

1 ceapă tocată mărunt

2 căţei de usturoi tocaţi mărunt

100 g pastă de tomate

1 l supă de vită

3 linguri de făină

3 linguri de apă

5 morcovi tăiaţi rondele

3 cartofi tăiaţi cubuleţe

pătrunjel proaspăt tocat

Mod de preparare

Presari carnea de vită cu sare şi piper. Într-un vas de fontă, încingi uleiul şi prăjeşti carnea de vită. Când este gata, o scoţi şi o laşi pe o farfurie.

Topeşti untul în acelaşi vas. Adaugi ceapa şi o laşi 2-3 minute, după care pui şi usturoiul. După 1 minut, torni pasta de tomate şi supa de vită. Amesteci până se omogenizează compoziţia. Pui înapoi carnea şi laşi să fiarbă cu vasul acoperit o oră-o oră şi jumătate.

Într-un vas mic amesteci făina cu apa şi, apoi, o încorporezi uşor în tocăniţă. Adaugi cartofii şi morcovii. Acoperi din nou vasul şi mai laşi să fiabră 30-40 de minute, până când carnea şi legumele se frăgezesc. La final, presari pătrunjelul.

Sursa: Taste of Home

Taste of Home