Tort cu blat din miere şi frişcă

1 tort cu blat de miere si frisca jpg jpeg

Un tort festiv va face cea mai buna impresie în faţa musafirilor poftiţi la o cină festivă, precum cea de Revelion. Impresionează-ţi prietenii şi familia cu un tort cu blat din miere, peste care să adaugi frişcă din belşug. Gustul dulce acrişor va fi cu siguranţă apreciat de toată lumea, mai ales că pentru acest desert nu trebuie să stai foarte mult timp în bucătărie.

Ingrediente Tort cu blat din miere şi frişcă

  • 100 g unt
  • 200 g zahăr
  • 2 ouă
  • 2 linguri miere
  • 1 linguriţă bicarbonat
  • 450 g făînă
  • Pentru umplutură:
  • 250 ml frişcă lichidă
  • cacao sau ciocolată răzuită 

Mod de preparare Tort cu blat din miere şi frişcă

Ia un castron şi bate bine ouăle şi zahărul. Se pune amestecul pe foc şi se adaugă untul până cât totul se topeşte complet. Într-un alt recipient, pune mierea şi bicarbonatul de sodiu, amestecă bine şi adaugă peste compoziţia cu ouă, zahăr şi unt. Adaugă făina treptat şi amestecă bine. Se toarnă totul într-o tavă în care este necesar să pui o hârtie de copt. Se bagă la cuptor timp de 30 de minute, iar când este gata se lasă la răcit. 

Se taie în mai multe părţi egale şi se umple cu frişcă. Adaugă încă un strat de frişcă deasupra şi poţi presăra cacao sau ciocolată răzuită, după preferinţe.

Poftă bună!