Îi mulţumim doamnei Rebeca Uta, din judeţul Dâmboviţa, Vulcana-Băi, pentru această reţetă apetisantă de tort cu căpşuni, kiwi şi afine.

Ingrediente

600 g pişcoturi

6 gălbenuşuri

200 g zahăr

70 ml lapte

300 g unt

30 g cacao

300 ml smântână 30% grăsime

căpşuni, kiwi, afine, după gust

Mod de preparare

Pentru cremă, baţi gălbenuşurile cu jumătate din cantitatea de zahăr, aproximativ 10 minute, apoi adaugi laptele. Aşezi pe baie de aburi şi amesteci continuu până se îngroaşă şi, cu un minut înainte de a opri focul, adaugi cacaua, apoi o dai la rece. Separat, mixezi untul ţinut la temperatura camerei, apoi îl încorporezi în gălbenuşuri la viteză mică.

Pentru decor, baţi smântâna cu restul de zahăr până se întăreşte.

Aşezi pe un platou un strat de pişcoturi, îl acoperi cu jumătate din crema de gălbenuşuri, apoi pui iar un strat de pişcoturi, cremă, iar ultimul strat trebuie să fie pişcoturi. Îl îmbraci în frişca bătută şi îl decorezi cu fructe. Îl ţii la frigider 5 ore.

Loading...
Evaluează articolul