Tort cu cremă de brânză

tort cu crema de branza jpeg

Pentru această reţetă de tort cu cremă de brânză, ai grijă să scurgi bine brânza.

Ingrediente (1 tort)

Pentru blat 4 ouă 4 linguri zahăr 3 linguri făină 1 lingură cacao 1 praf de sare

500 g cremă brânză de vaci

2 linguri miere

coaja de la 1/2 de lămâie

2 plicuri gelatină

250 ml frişcă lichidă

100 ml cremă de whisky

Mod de preparare

Pentru blat, baţi ­ouăle spumă cu un praf de sare şi cu zahărul. Încorporezi făina amestecată cu pudra de ­cacao şi torni compoziţia într-o tavă mare, unsă şi tapetată. Stratul de compoziţie trebuie să fie subţire, deci alege o tavă ­mare, astfel încât aceasta să se întindă. Coci în cuptorul preîncălzit circa 20 de minute, scoţi foaia de pandişpan şi o laşi să se răcorească.

Îmbraci un bol în folie de plastic. Cât e călduţ pandişpanul, tai ­fâşii şi îmbraci bolul cu ele. Opreşti şi pentru „ca­pacul” cu ­care vei acoperi tortul. Pui gelatina la înmuiat în 150 ml de apă rece, apoi o încălzeşti la bain-marie, fără să dea în clocot.

Amesteci brânza cu mierea, adaugi crema de whisky, coaja de ­lămâie rasă şi gelatina călduţă. Baţi frişca şi o încorporezi în crema de brânză. Torni crema în bolul „îmbrăcat” în pandişpan, netezeşti şi acoperi cu ­restul de pandişpan. Laşi la ­rece circa ­şase ore, apoi răstorni bolul şi decorezi cu frişcă.