Este un tort special, pe care îl poţi face la aniversări sau ocazii speciale. Este mult mai gustos vara, când poţi găsi căpşuni proaspete.Arată senzaţional şi cu siguranţă vei impresiona pe toată lumea.

Ingrediente

Pentru blat:

● 100 g făină
● 1 ou
● 140 g zahăr
● 35 g cacao
● 80 g iaurt
● 5 g bicarbonat
● 5 g praf de copt
● 50 ml ulei
● 1 praf de sare
● 80 ml cafea espresso fierbinte

Pentru crema de ciocolată
● 250 g ciocolată neagră
● 2 ouă
● 2 gălbenuşuri
● 100 g zahăr
● 30 ml apă
● 300 ml frişcă lichidă

Pentru crema de căpşuni
● 500 g căpşuni
● 50 g zahăr tos

Pentru blat, cerni făina, cacaua, praful de copt, bicarbonatul şi sarea. Adaugi zahărul. Separat, baţi oul cu iaurtul, cafeaua şi uleiul. Amesteci cele două compoziţii. Torni aluatul într-o tavă tapetată. Coci blatul 20 de minute, la 170 °C şi alte 15 minute, la 180 °C.

Pentru crema de ciocolată, o topeşti pe baie de aburi. Zahărul îl pui pe foc împreună cu apa, până se topeşte. Baţi ouăle întregi cu gălbenuşurile. În timp ce mixezi, încorporezi siropul de zahăr. Baţi amestecul până se răceşte şi devine
spumă.
Separat, baţi frişca lichidă rece. Amesteci ciocolata topită cu spuma de ouă şi cu frişca. Torni crema obţinută peste blatul răcit şi dai tava la congelator 15 minute
Pentru crema de căpşuni, hidratezi gelatina în 100 ml de apă rece. Amesteci căpşunile cu zahărul şi le pui pe foc, până dau în clocot.

Treci amestecul prin sită, apoi adaugi gelatina. Separat, baţi frişca
lichidă cu zahărul pudră. Adaugi smântâna. Torni piureul de căpşuni şi amesteci bine. Răstorni crema de căpşuni peste cea de ciocolată. Dai tava la congelator alte 10 minute.

Pentru decor, topeşti ciocolata pe baie de aburi şi o amesteci cu frişca lichidă.
Torni glazura peste tort. Decorezi desertul cu căpşuni tăiate şi-l dai la rece 4-5 ore înainte de a-l servi.

Loading...
Evaluează articolul