Un desert delicios, tortul cu iaurt şi căpşuni este foarte simplu de preparat.

Ingrediente pentru tort cu iaurt şi căpşuni
Pentru blat:
● 2 ouă
● 125 g zahăr
● 100 g unt
● 100 ml apă
● zeama de la ½ lămâie
● 150 g făină
● 1 linguriţă praf de copt
Pentru cremă:
● 500 g căpşuni
● 2 linguri gelatină
● 500 g iaurt
● 200 g zahăr
Pentru decor:
● 250 g căpşuni proaspete
● 1 plic tort-gelee roşu
● 250 ml suc de mere
● 200 g căpşuni proaspete, pentru decor

Mod de preparare - Tort cu iaurt şi căpşuni
Pentru blat, baţi ouăle cu zahărul până obţii o compoziţie cremoasă. Adaugi untul şi zeama de lămâie amestecată cu apa. Încorporezi făina combinată cu praful de copt şi mixezi totul la viteză mică. Torni aluatul într-o tavă tapetată şi-l coci 20-25 de minute, la 200 °C. După ce blatul s-a răcit pe un grătar, îl aşezi într-o tavă cu pereţii detaşabili. Pentru crema de iaurt, speli căpşunile, le cureţi de codiţe şi le pasezi cu blenderul.

Prepari gelatina conform indicaţiilor de pe ambalaj. Torni iaurtul peste căpşuni, adaugi zahărul şi amesteci bine. La final, pui gelatina. Răstorni crema de iaurt peste blat. Dai tava la frigider 2 ore. Pentru decor, cureţi căpşunile de codiţe şi le tai cubuleţe. Prepari tort-gelee-ul conform instrucţiunilor de pe ambalaj împreună cu sucul de mere. Aşezi bucăţile de căpşuni peste tortul de la frigider şi torni gelatina. Dai tava din nou la frigider încă o oră. Decorezi desertul cu căpşuni.

Loading...
Evaluează articolul