Tort cu iaurt şi struguri FOTO

tort cu iaurt si struguri jpeg

Delicios şi uşor de preparat, acest tort are în compoziţie o combinaţie de iaurt cu frişcă şi cu struguri, ingrediente care-l fac deosebit de răcoros.

Ingrediente Pentru blat 250 g făină 250 g zahăr pudră 5 ouă 5 linguri ulei 1 praf sare

Pentru cremă

400 g iaurt cremos

10 g gelatină

100 g smântână, pentru frişcă

80 g zahăr pudră sau după gust

struguri albi şi negri, pentru decor

tort-gelee

Mod de preparare

Pentru blat, separi albuşurile de gălbenuşuri şi baţi albuşurile spumă tare cu sarea. Încorporezi zahărul, în ploaie, mixând continuu. Separat, amesteci, ca la maioneză, gălbenuşurile cu uleiul. Încorporezi, alternativ, gălbenuşurile şi făina în albuşuri, apoi torni aluatul într-o tavă rotundă, tapetată şi dai la cuptor până când trece testul cu scobitoarea. Îl laşi la răcit în tavă.

image

Pentru crema de iaurt, baţi smântâna până când devine frişcă, iar iaurtul îl amesteci cu zahărul, apoi încorporezi frişca în el. Prepari gelatina conform indicaţiilor de pe ambalaj şi o omogenizezi în cremă.

image

Aşezi crema de iaurt peste blatul rece, şi-l laşi în tava în care l-ai copt, apoi nivelezi.

image

Separat, speli şi usuci câteva boabe de struguri şi le pui peste cremă. Prepari tortul-gelee, conform instrucţiunilor de pe pachet, şi îl răstorni peste struguri. Dai tortul la frigider cel puţin 1 oră până când se întăreşte.

image