Delicios şi uşor de preparat, acest tort are în compoziţie o combinaţie de iaurt cu frişcă şi cu struguri, ingrediente care-l fac deosebit de răcoros.

Ingrediente

Pentru blat
250 g făină
250 g zahăr pudră
5 ouă
5 linguri ulei
1 praf sare

Pentru cremă
400 g iaurt cremos
10 g gelatină
100 g smântână, pentru frişcă
80 g zahăr pudră sau după gust
struguri albi şi negri, pentru decor
tort-gelee

Mod de preparare

Pentru blat, separi albuşurile de gălbenuşuri şi baţi albuşurile spumă tare cu sarea. Încorporezi zahărul, în ploaie, mixând continuu. Separat, amesteci, ca la maioneză, gălbenuşurile cu uleiul. Încorporezi, alternativ, gălbenuşurile şi făina în albuşuri, apoi torni aluatul într-o tavă rotundă, tapetată şi dai la cuptor până când trece testul cu scobitoarea. Îl laşi la răcit în tavă.
pasul 1

Pentru crema de iaurt, baţi smântâna până când devine frişcă, iar iaurtul îl amesteci cu zahărul, apoi încorporezi frişca în el. Prepari gelatina conform indicaţiilor de pe ambalaj şi o omogenizezi în cremă.
pasul 2

Aşezi crema de iaurt peste blatul rece, şi-l laşi în tava în care l-ai copt, apoi nivelezi.
pasul 3

Separat, speli şi usuci câteva boabe de struguri şi le pui peste cremă. Prepari tortul-gelee, conform instrucţiunilor de pe pachet, şi îl răstorni peste struguri. Dai tortul la frigider cel puţin 1 oră până când se întăreşte.
pasul 4

Loading...