Tort cu nuci şi ciocolată  

Tort cu nuci şi ciocolată   jpeg

Pentru 1 tort

Timp de preparare: 1 h 30´

Dificultate: medie

Ai nevoie de

Pentru blat

250 g făină

200 g zahăr

80 g cacao pudră

2 linguriţe bicarbonat

1 praf de sare

240 ml ulei

240 ml smântână

360 ml apă

2 linguri oţet

1 plic zahăr vanilat

2 ouă

150 g miez de nuci mărunţit

Pentru cremă

300 g ciocolată neagră

300 g frişcă lichidă

Mod de preparare

Pentru blat, amesteci făina cu zahărul, zahărul vanilat, pudra de cacao, bicarbonatul şi sarea. Adaugi uleiul şi smântâna. Mixezi. Torni apa puţin câte puţin. Adaugi oţetul şi ouăle. Continui să mixezi. La final, pui miezul de nuci mărunţit.

Torni aluatul în două tăvi rotunde tapetate. Coci cele două blaturi 30-35 de minute, la 175 °C.

După ce s-au răcit, le tai în 4 bucăţi.

Pentru cremă, aşezi frişca pe foc. Când începe să dea în clocot, opreşti focul şi adaugi ciocolata tăiată bucăţele, amesteci bine până se topeşte, apoi o bagi la frigider 2 ore. Ulterior, baţi crema până se întăreşte. Ungi fiecare bucată de blat cu crema de ciocolată. Decorezi desertul cu miez de nuci şi cu fulgi de ciocolată. Dai tortul la rece 3-4 ore.