Ciocolata se regăseşte în numeroase deserturi, fiind apreciată în Europa sub toate formele, de persoane de toate vârstele, încă din secolul al XVI-lea. Optaţi pentru ciocolata neagră, cu 70% cacao, pentru a profita cât mai mult de toate proprietăţile ei benefice. 30 g de ciocolată neagră acoperă 10% din necesarul zilnic de fier. profită de gustul inconfundabil al acestui ingredient într-un tort cu pere şi ciocolată.

Tort cu pere şi ciocolată - Ingrediente

Pentru blat
3 ouă
200 g zahăr
1 plic zahăr vanilat
100 g făină
1/2 linguriţă praf de copt

Pentru umplutură
3 pere mai mari şi 1 pară mică
1 lămâie
2 plicuri gelatină
600 ml frişcă lichidă
100 g zahăr pudră
50 ml cafea espresso
200 g ciocolată rasă
50 g alune de pădure

Tort cu pere şi ciocolată - Cum se prepară

Se bat ouăle cu 130 g de zahăr şi zahărul vanilat. Se adaugă treptat făina amestecată cu praful de copt. Se unge şi se tapetează o formă de tort cu diametrul de 24 cm şi se toarnă aluatul. Se coace, la foc potrivit, timp de 20-25 de minute, se lasă să se răcească, apoi se taie în două pe orizontală. Se curăţă perele de coajă şi de căsuţa cu seminţe şi se taie în sferturi. Se pun într-o cratiţă, se acoperă cu apă, se adaugă restul de zahăr şi sucul de la o lămâie. Se fierb 10 minute, se pune gelatina la înmuiat, apoi se topeşte în 50 ml de frişcă. Se bat 400 ml de frişcă, se adaugă zahărul pudră, cafeaua, gelatina topită şi se amestecă uşor. Se aşază prima parte de blat, se ­pune jumătate din cremă, perele scurse (se păstrează ­cea mică pentru decor), ­restul de cremă şi a doua parte de blat. Se lasă la ­rece ­două ore. Se bate restul de frişcă, se îmbracă tortul şi se presară pe margini cu ciocolata rasă. Se ornează cu frişcă, pere şi cu alune ­măcinate.

Loading...