Pentru cei care iubesc torturile, propunerea noastră este un vis împlinit: umplute cu ciocolată, cu caramel sau cu fructe, fiecare linguriţă te poartă într-o călătorie a simţurilor.

Ingrediente pentru tort cu portocale

Pentru blat
5 ouă
140 g zahăr pudră
150 g făină
50 g cacao
4 linguri ulei
1 lingură coajă de portocale

Pentru umplutură
300 ml lapte
100 g zahăr pudră
1 plic budincă de vanilie
250 g unt
50 ml lichior
1 lingură coajă de portocale
2 linguri suc de portocale

Pentru decor
250 ml smântână pentru frişcă
100 g zahăr
1 portocală
500 g ciocolată rasă
100 g fistic zdrobit

Mod de preparare tort cu portocale

Pentru blat, amesteci ouăle cu zahărul şi le pui pe baie de aburi aproximativ 5 minute. Ulterior, le mixezi până devin spumă. Adaugi făina amestecată cu pudra de cacao, torni uleiul, pui coaja de portocală şi amesteci compoziţia cu o lingură de lemn până devine o masă omogenă. Împarţi aluatul obţinut în două şi le coci, separat, 20 de minute în cuptorul preîncălzit. Când sunt gata, scoţi foile de blat din tavă, le presari cu puţină făină şi le acoperi cu un prosop. Ulterior, din una dintre foi decupezi un cerc cu diametrul de 28 cm pe care-l pui pe un platou. Cealaltă foaie o tai în fâşii de 5 cm lăţime.

Pentru umplutură, fierbi laptele cu budinca de vanilie şi cu zahărul, apoi aşezi vasul într-un bol cu apă rece şi amesteci continuu până când se răceşte. Adaugi untul tăiat cuburi, iar la final torni lichiorul, coaja şi sucul de portocale.

Aranjezi fâşiile de blat peste foaia rotundă, torni crema de vanilie şi dai la frigider. Între timp, baţi smântâna cu zahărul. Aşezi pe tort portocala tăiată felii şi-l acoperi cu frişcă. Decorezi cu ciocolată, cu felii de portocale confiate şi, dacă vrei, cu fistic.

Loading...