Tortul nu poate lipsi de pe masa festivă de Paşti, mai ales când îl prepari într-o temă pascală.

De ce ai nevoie pentru tort cu ciocolată

Pentru blat: ● 220 g făină
● 3 gălbenuşuri
● 2 ouă
● 3 linguri smântână
● 400 g zahăr
● ½ linguriţă de sare
● 70 g cacao pudră
● 5 g bicarbonat ● 240 ml apă clocotită ● 1 linguriţă cafea instant ● 200 ml ulei
● 1 păstaie de vanilie
Pentru cremă: ● 180 g zahăr ● 200 ml lapte
● 11 gălbenuşuri
● 300 g unt
● 1 păstaie de vanilie
Pentru decor: ● fulgi de c ocos coloraţi ● fulgi deciocolată ● figurine din marţipan, opţional

Cum se prepară tortul de ciocolată

Pentru blat, amesteci ouăle  cu  gălbenuşurile şi smântâna.Dizolvi cafeaua în apa clocotită.Într-o cratiţă amesteci pudrade cacao, zahărul, sarea şi
bicarbonatul. Adaugi cafeaua şi  pui amestecul pe foc 10 minute.Ulterior, laşi compoziţia să se răcească puţin, apoi o baţi cu mixerul la viteză mică. În acest timp, torni uleiul, în fir subţire, şi continui să mixezi, apoi adaugi amestecul de ouă şi mixezi în continuare la vitezămică. Adaugi făina amestecată cu miezul de la păstaia de vanilie. Torni aluatul într-o tavă tapetată. Coci blatul 30 deminute la 180 °C. Îl laşi la răcit şi îl tai în trei felii.
Între timp, pregăteşti crema. Baţi  gălbenuşurile cu zahărul până se topeşte. Adaugi laptele şi aşezi compoziţia să fiarbă, la foc mic. Amesteci continuu cu o lingură de lemn până când crema se îngroaşă. La final, încorporezi untul şi miezul de la păstaia de vanilie. Laşi crema să se răcească, la temperatura camerei, apoi o dai la frigider.
Când crema s-a răcit, o scoţi şi o baţi cu mixerul pânădevine pufoasă. Ungi fiecarefelie de blat cu o parte dincrema de vanilie, iar cu restul îl îmbraci. Decorezi tortul cu fulgi de cocos, de ciocolată şi, dacă vrei, cu figurine din marţipan, apoi îl dai la frigider 5-6 ore.

Loading...