Nucile sunt săţioase şi conţin o combinaţie de acizi graşi Omega 3 şi Omega 6 într-un raport optim: 15 nuci oferă doza zilnică necesară de Omega 3. De asemenea, şase nuci acoperă 50% din necesarul zilnic de vitamina E. Pentru această reţetă de tort cu ciocolată cu nucă, ai nevoie de 150 de g de nuci.

Tort de ciocolată cu glazură - Ingrediente (10 porţii)

Pentru blat
200 g făină
6 ouă
150 g zahăr
150 g miez de nucă zdrobit
3 linguri pudră de cacao
50 g unt
1 pacheţel zahăr vanilat
1 praf de sare

Pentru glazura ganache
300 g ciocolată neagră (amăruie)
225 ml smântână dulce
2 linguriţe ness

Tort de ciocolată cu glazură - Cum se prepară

Se freacă untul cu zahărul, zahărul vanilat şi praful de sare până devine spumos, se adaugă ouăle, pe rând, bătând continuu, apoi făina „în ploaie”, alternând cu cacaua şi nucile zdrobite. Se amestecă totul foarte bine şi se aşază într-o formă de tort unsă şi tapetată cu făină. Se coace, la foc potrivit, circa 40 de
minute.

Pentru prepararea cremei, se pune smântâna şi ciocolata mărunţită într-o cratiţă, în bain-marie, la foc mic, amestecând permanent. Când începe să fiarbă, se dă deoparte, se adaugă nessul, se amestecă şi se lasă la răcit 30 de minute.

Se scoate blatul din formă, se aşază pe un platou de servit şi se îmbracă cu cremă (încălzită pentru a fi uşor de întins), în strat gros, pe toate părţile. Se pune la rece până în momentul servirii.

Loading...