Tort de clătite cu cremă

tort de clatite cu crema jpeg

Clătitele sunt pe gustul oricui. Deseori cu umplutură de gem, de data asta am ales o cremă. Ce fel? Veţi descoperi în reţeta noastră.

Ingrediente (4 porţii)

Pentru clătite 1 ou 350 ml apă minerală 200 g făină 1 lingură ulei 1 vârf de linguriţă de sare ulei pentru copt

300 ml lapte

2 linguri de zahăr

7 biscuiţi sfărâmicioşi

2 gălbenuşuri

30 g făină

vanilie

Mod de preparare

Pentru a prepara clătitele, baţi oul cu sarea. Adaugi făina şi continui să amesteci până dispar cocoloaşele. Torni apa, amestecând continuu, până se încorporează. Trebuie să obţii un aluat de consistenţa smântânii lichide. La sfârşit adaugi uleiul.

Încălzeşti tigaia şi o ungi cu un pic de ulei, coci clătitele şi le laşi deoparte.

Pentru cremă, pui jumătate din cantitatea de lapte la fiert. Separat, amesteci gălbenuşurile cu zahărul, făina, vanilia şi restul de lapte. Când laptele de pe foc începe să fiarbă, torni, în fir subţire, combinaţia cu gălbenuşuri şi amesteci până când se îngroaşă.

Pe un platou aşezi câte o clătită, o ungi cu crema de vanilie, iar o clătită, cremă şi tot aşa până formezi un tort. Deasupra, ornezi cu biscuiţii sfărâmaţi şi dai la frigider pentru câteva ore.