Tort de morcovi fără ou

1 tort de morcovi jpg jpeg

Tortul de morcovi este un desert foarte delicios, nu numai datorită de ingredientelor pe care le conţine, dar şi pentru că nu are multe calorii. Morcovii, făina integrală şi fructele adăugate au o valoare nutritivă ridicată, perfectă pentru un dulce sănătos.

Ingrediente tort de morcovi

  • Un vârf de cuţit de sare.
  • Scortisoara pudrata (dupa gust)
  • 1 cană de zahăr brun (220g)
  • Coajă de portocală rasă
  • 1¼ cană de miere (500g)
  • ½ cană de nuci tocate (75g)
  • 1 ⅔ ceaşcă de morcov mărunţit (250g)
  • 2 linguri de ulei vegetal sau margarină (30 sau 40g)
  • 2 căni de făină integrală de grâu cu drojdie (240g)
  • 3 linguri de afine sau stafide (45g)

Opţional: migdale felii prăjite sau alune decojite

Mod de preparare Tort de morcovi fără ou

Mai întâi, aşezaţi toate ingredientele uscate (făină, sare, zahăr) într-un bol şi amestecaţi cu ajutorul unei linguri.

Se toacă mărunt nucile şi se adaugă peste făină. Puneţi margarina într-un vas mic împreună cu mierea şi zahărul şi încălziţi  în baie de aburi până se topesc complet.  Turnaţi amestecul de margarină peste ​​ingredientele uscate şi continuaţi să amestecaţi totul cu o lingură până când obţineţi un amestec omogen. Adăugaţi stafidele şi nucile tocate în aluat şi amestecaţi bine cu o lingură. Apoi, adăugaţi morcovul dar pe răzătoarea mică şi amestecaţi totul din nou. Aluatul rezultat va fi destul de gros. Ungeţi o tavă rotundă de copt cu puţin ulei vegetal şi turnaţi aluatul de tort în interior. Introduceţi-l la cuptor pentru 45 de minute. Apoi, scoateţi-l şi lăsaţi-l să se răcească (în interiorul tăvii) la temperatura camerei încă 15 sau 20 de minute, aproximativ. După ce prăjitura s-a răcit, puneţi-o pe un platou şi continuaţi să o decoraţi cum doriţi cu fructe, migdale sau alune.