Tort de morcovi şi alune de pădure

tort de morcovi jpeg

O combinaţie destul de interesantă şi îndrăzneaţă. Tortul de morcovi si alune de pădure îl poţi pregăti pentru orice aniversare sau ocazie specială. Cu siguranţă vei da lovitura.

Ingrediente

Pentru blat

140 ml ulei de floarea soarelui 2 ouă 150 g zahăr brun 300 g morcovi daţi pe răzătoarea mică 100 g stafide 75 g alune de pădure mărunţite după gust 180 g făină 1 praf de sare 1/2 linguriţă praf de copt 1 linguriţă scorţişoară 1/2 linguriţă nucşoară

Pentru cremă

250 g cremă de brânză rece

50 g de unt

1 linguriţă extract de vanilie

150 g zahăr pudră

coaja unei portocale

Mod de preparare

Se pun stafidele intr-un vas cu apa fierbinte pentru a se inmuia, Se amesteca ingredientele umede: uleiul, ouale, apoi se adauga zaharul si se freaca pana ce acesta din urma se topeste.

Apoi, treptat se pun morcovii rasi, stafidele, alunele si apoi, deja omogenizate, faina, bicarbonatul, scortisoara, nucsoara, sare. Rezultatul se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Se pune la cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru 50 de minute sau pana ce trece testul scobitorii. Pentru crema, se amesteca ingredientele cu ajutorul unui mixer si se pune in frigider pana la servire.

Cand prajitura este gata, se lasa la racit putin se taie blatul pe grosime in doua parti egale si se pune un strat de crema intre blaturi si un strat deasupra prajiturii.

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.