Domnul Gabriel Sălăgean ne-a trimis cea mai bună reţetă de tort de zahăr ars cu balt de ciocolată.

De ce ai nevoie pentru tort de zahăr ars cu blat de ciocolată

Blat

1 ou
100 g zahăr
100 g făină
100 ml lapte
100 ml  ulei
3 linguri cacao
1 lingură nes
1 praf de copt
1 praf de sare
1/2 esenţă rom

 Crema de zahăr ars

5 ouă
800 ml lapte
1 pliculeţ zahăr vanilat
1/2 esenţă rom
200 g zahăr

  Caramel:
5 linguri de zahăr

Cum se prepară tortul de zahăr ars cu blat de ciocolată

Blat: Amestecăm cu un tel oul, zahărul, laptele, uleiul şi esenţa de rom, peste care adăugăm făina amestecată cu cacaua,praful de copt şi nesul. Omogenizăm bine totul şi lăsăm deoparte.

Crema de zahăr ars: Mixăm zahărul(şi zahărul vanilat) cu ouăle, peste care adăugăm laptele şi esenţa de rom.

Caramelul: Într-un alt vas caramelizăm cele 5 linguri de zahăr şi lăsăm să se răcorească, apoi peste, punem compoziţia pentru crema de zahăr ars, iar la final adăugăm compoziţia pentru blat. Aceasta din urmă, se va ridica la suprafaţă. Vasul se introduce în cuptorul preîncălzit la 160° şi se lasă pentru 40-45 minute, până trece testul scobitorii.. Lăsăm tortul să se răcească bine, după care îl răsturnăm pe un platou. E absolut delicios când e rece.

Loading...