Tort Sacher – reţeta originală

Tort sacher – reţeta originală jpeg

Viena, Viena, Viena! Îmi e atât de dor să te revăd. E abia început de an şi vacanţa e atât de departe. Însă, am găsit o soluţie; până când am să reuşesc să păşesc iar pe străzile tale pline de viaţă, am să te aduc pe tine în propria mea casă. Nu crezi că pot să fac asta ? Stai să vezi. La ultima vizită pe care ţi-am făcut-o, am fost dată pe spate de un desert pe care l-am savurat în doar câteva minute şi mă gândesc să-l prepar chiar eu de această dată. Este vorba despre tortul Sacher – reţeta originală. Iată ce ingrediente ai nevoie pentru această reţetă, dar şi cum se prepară:

Ingrediente pentru tort Sacher reţeta originală:

- 150 de grame de unt gras (80% grăsime) – ţinut la temperatura camerei, - 150 de grame de zahăr pudră, - 150 de grame de ciocolată amăruie, - 150 de grame de făină alba, - 2 pliculeţe de zahăr vanilat, - 6 ouă, - 200 grame de marmeladă de caise, - 30 de ml de lichior de portocale (poate fi folosit şi suc de portocale proaspăt, făcut în casă), - 50 – 60 de grame de unt pentru uns tava, - 250 de ml de frişcă naturală.

Pentru glazură:

- 130 de ml de apă,

- 200 de grame de zahăr tos,

- 170 de grame de ciocolată amăruie.

Tort Sacher reţeta originală - metoda de preparare

Ne ia cam o oră şi jumătate să preparăm un tort sacher – reţeta originală. Începem prin a topi ciocolata la abur. Apoi, punem în bolul unui mixer untul, zahărul pudra şi vanilia. Se mixează bine până când compoziţia devine cremoasă. Acum separăm ouăle şi adăugăm gălbenuşurile peste compoziţie, pe rând, amestecând bine după fiecare în parte. Turnăm ciocolata topite şi mixăm pentru câteva minute. Într-un alt vas, cele 6 albuşuri se bat spumă tare cu zahărul tos. Spuma se toarnă peste compoziţia iniţială, iar apoi se pune şi făina (în ploaie). Se amestecă uşor cu o lingură din lemn. Nu se pune praf de copt! Este o aberaţie sa pui praf de copt in blatul de tort Sacher.

Avem nevoie de o formă circulară pe care o ungem cu unt şi o tapetăm cu făină. Se încinge cuptorul la 170C, apoi se toarnă compoziţia în formă. Se bagă la cuptor pentru o oră.

După aceea, blatul de tort Sacher – reţeta originală se răstoarnă pe un grătar şi se lasă la răcorit.

Începem să pregătim umplutura pentru tort sacher reţeta originală. Tăiem blatul în două foi transversale. Alegem foaia cea mai frumoasă şi o aşezăm deasupra.

Marmelada de caise se încălzeşte uşor într-o crăticioară. Se diluează cu puţin lichior de portocale. Cu aceasta marmeladă se unge bine blatul inferior. Se aşează la loc blatul superior şi se unge şi acesta bine cu marmeladă (inclusiv lateralele tortului).

Acum trecem la glazura de ciocolata pentru tort Sacher reţeta originală

Punem toate ingredientele într-o crăticioară: zahăr, apă şi ciocolata. Dăm la fiert pe foc mediu timp de opt – nouă minute. Se lasă la răcorit câteva minute bune, până când nu mai este fierbinte, dar totuşi trebuie să fie caldă. Deci trebuie testată cu precauţie. Se toarnă cu o singură mişcare circulară glazura peste tort. Tortul Sacher reţeta original se lasă câteva ore la temperatura camerei pentru a i se întări glazura.

Tortul Sacher reţeta original se serveşte alături de un pic de frişcă bătută (naturală) şi cu o ceaşcă mare de cafea.

Poftă bună!