„Trandafiri“ din foitaj cu mere

1 shutterstock 1194794545 jpg jpeg

Foitajele dulci sunt pe gustul tuturor, dar când în combinaţie intră şi mere aromate, şi o cremă fină de vanilie, atunci avem desertul cald perfect pentru o zi rece.

1 pachet aluat foitaj (800 g)

4-5 mere, după preferinţă

2 linguri zahăr brun

25 g făină

2 gălbenuşuri

100 g zahăr

1 linguriţă extract de vanilie

350 ml lapte

zahăr pudră, pentru decor

Pentru cremă, mixezi gălbenuşurile cu zahărul, făina şi cu extractul de vanilie. Torni laptele în fir subţire şi continui să mixezi. Transferi amestecul într-o cratiţă antiaderentă, o pui pe foc mediu şi amesteci constant cu un tel până se îngroaşă crema, apoi o laşi la răcit.

Decupezi din aluatul foitaj cercuri de 10-12 cm diametrul. Tapetezi formele de brioşe cu hârtie de copt, apoi aşezi aluatul foitaj, astfel încât să formeze coşuleţe. Dai la frigider 20 de minute.

Speli merele şi le tai felii subţiri. Pui în fiecare coşuleţ o lingură de cremă, apoi aranjezi feliile de mere circular, din centru spre margini, astfel încât să obţii forma unui trandafir. Presari peste mere zahăr brun şi dai tăvile la cuptor, 25-30 de minute, la foc mediu. Le laşi să se răcească înainte de servire şi le decorezi cu zahăr pudră. 

FOTO Shutterstock