Trei reţete simple de fursecuri

4 captura de ecran din 2019 07 22 la 15 03 05 png png

Un desert simplu, fursecurile nu vor rezista prea mult după ce le-ai scos din cuptor. Iar dacă îţi rămân, ele sunt ideale pentru a fi mâncate a doua sau a treia zi, împreună cu un pahar de lapte cald. Răsfaţă-te cu aceste reţete super simple de fursecuri.

Fursecuri cu fulgi de ciocolată

fursecuri ciocolata jpg jpeg

Ingrediente pentru fursecuri cu fulgi de ciocolată


1 ou 1 linguriţă esenţă de vanilie 100 ml ulei 100 g zahăr brun 150 g făină 150 g fulgi de ciocolată ½ linguriţă bicarbonat de sodiu

Mod de preparare – Fursecuri cu fulgi de ciocolată

Preîncălzeşti cuptorul la 180 °C. Într-un bol, amesteci oul bătut cu uleiul, zahărul şi esenţa de vanilie. Încorporezi făina şi bicarbonatul de sodiu. Strângi compoziţia într-o bilă. Adaugi fulgii de ciocolată.

Rupi bucăţi din aluat şi le aplatizezi cu o lingură de lemn, într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Dai la cuptor 12-15 minute. Laşi la răcit 10 minute înainte de servire.

Fursecuri cu stafide

88308199 xxl jpg jpeg

De ce ai nevoie ca să faci fursecuri cu stafide:

200 g unt 82% grăsime


280 g făină


200 g zahăr pudră


4 ouă


200 g stafide


vanilie sau zahăr vanilat, după gust


1 praf sare

Cum prepari fursecuri cu stafide:

Hidratezi stafidele în apă călduţă. Freci untul moale cu zahărul până când obţii o cremă şi adaugi pe rând ouăle, amestecând 2 minute după fiecare. Pui esenţa preferată şi sarea, apoi presari făina şi adaugi stafidele. Amesteci de câteva ori aluatul, pui din el cu linguriţa în tava tapetată şi le dai la cuptorul încins cam 20-30 de minute, până se rumenesc uşor pe margine.

Fursecuri din fulgi de cocos

macarons cocos jpg jpeg

Ingrediente - Fursecuri din fulgi de cocos

400 g fulgi de cocos

400 ml lapte condensat

1 linguriţă esenţă de vanilie

2 albuşuri

1/4 linguriţă sare

Mod de preparare - Fursecuri din fulgi de cocos

Încingi cuptorul şi tapetezi două tăvi cu hârtie de copt. Într-un bol, amesteci fulgii de cocos, laptele condensat şi vanilia. Separat, mixezi albuşurile cu sarea la viteză mare. Le încorporezi în compoziţia cu cocos.

Iei câte două linguriţe din amestec şi formezi biluţe de mărime potrivită. Aşezi în tavă şi dai la cuptor 25-30 de minute. Serveşti imediat.