Deserturile sunt bucuria celor mici de Crăciun, dar nici cei mari nu pot rezista aromelor inconfundabile care umplu casa. Vă prezentăm o reţetă de turtă dulce, potrivită pentru zilele de Sărbători petrecute în familie.

Dificultate medie/Preparare: 1 h 30'/30 de bucăţi

Ingrediente

300 g miere

250 g zahăr

200 g unt

750 g făină

4 ouă

2 linguriţe ghimbir uscat

2 linguriţe scorţişoară măcinată

2 linguriţe cacao pudră

4 linguriţe praf de copt

5 picături ulei de portocală

creioane cu pastă comestibilă pentru decor

Mod de preparare:

Amesteci untul moale cu mierea, ouăle, zahărul şi cu uleiul de portocale. Adaugi făina, ghimbirul,  scorţişoara, pudra de cacao şi praful de copt. Frămânţi bine aluatul, îl aduni într-o bilă, îl înveleşti în folie alimentară şi-l dai la frigider 30 de minute.

Întinzi aluatul pe masa presărată cu făină. Vei obţine o foaie cu grosimea de 0,5-0,7 cm. Cu ajutorul formelor pe care le doreşti, decupezi aluatul şi pui figurinele obţinute pe o tavă cu hârtie de copt. Dai tava la cuptorul preîncălzit la 180 °C 20-25 de minute. După ce s-au răcit, decorezi turtele dulci cu ajutorul creioanelor cu pastă comestibilă.

FOTO: Profimedia

Loading...
Evaluează articolul