Turte din cartofi cu gem

Potato Pancakes with Jam and Nuts jpeg

Din doar câteva ingrediente poţi prepara cel mai bun desert de post, turte de cartofi cu gem.

De ce ai nevoie pentru turte din cartofi

800 g cartofi fierţi

300 g făină

7 g drojdie

1-2 linguri zahăr

1 praf de sare

50 ml ulei

margarină, după gust

200 g gem de prune

nuci, după gust

Cum se prepară turtele de cartofi

Pisezi bine cartofii şi îi amesteci treptat cu făina, zahărul, drojdia dizolvată în puţină apă călduţă şi praful de sare. Adaugi, puţin câte puţin, uleiul. Frămânţi aluatul şi îl dai deoparte, 1 oră. Îl întinzi cu sucitorul într-o foaie nici prea groasă, nici prea subţire, decupezi cercuri de mărime potrivită, pe care le coci, pe ambele părţi, într-o tigaie teflonată. Le ungi cu margarină, cu gem de prune şi le presari cu nucile mărunţite.