FOTO Un alt fel de guacamole
Ştim bine că un guacamole clasic se face cu avocado şi roşii şi alte ingrediente de bază. Dar ce-ai zice, ca măcar de data aceasta, să încerci reţeta altfel? Adică cu avocado rumenit pe grătar?
Ingrediente (pentru 4-6 porţii)
2 avocado curăţaţi şi tăiaţi în jumătăţi 1 roşie, tăiată mărunt un sfert ceapă roşie tocată un sfert cană coriandru ardei iute tocat, după gust 2 căţei usturoi, pisaţi sare sucul de la o limetă Mod de preparare
Încingi grătarul la flacără iute. Foloseşte-te de o lingură mare pentru a scoate pulpa din coajă.
Aşezi toate bucăţile de avocadă pe grătar, acoperi, eventual, şi le laşi cam 5 minute, când arată puţin rumenit. Apoi, le întorci pe partea cealaltă pentru alte 5 minute.
Transferi bucăţile de avocado rumenite într-un vas şi pisează-le cu o furculiţă până când obţii consistenţa dorită. Adaugi restul ingredientelor în vas, amesteci şi serveşti cât este cald.
sursa: http://www.gardenbetty.com