Vinete cu roşii, busuioc şi mozzarella

Vinete cu roşii, busuioc şi mozzarella jpeg

Dacă te întrebi ce ai putea să pregăteşti din vinete, probabil îţi vei imagina ce ai vrea să mai vezi în farfurie: roşii zemoase, verdeţuri aromate şi brânză delicioasă. Avem aici reţeta potrivită pentru o combinaţie foarte reuşită.

Ingrediente:

2 vinete, tăiate în felii cu grosimea de 2 cm

600 g sos napoletan

2-3 roşii

3 linguri frunze de busuioc mărunţit

1 lingură frunze de pătrunjel tocat

20 g parmezan ras

40 g mozzarella tăiată cubuleţe

2 linguri ulei

sare

Preparare:

Încălzeşti cuptorul. Presari rondelele cu sare şi le laşi 5 minute, după care le dai printr-un jet de apă rece şi le pui pe hârtie absorbantă.

Încingi uleiul într-o tigaie şi pui vinetele la prăjit, la foc mediu, două minute pe fiecare parte.

Torni sosul napolitan într-o tavă tapetată, apoi aşezi rondelele de vinete, peste care pui feliile de roşii, busuiocul mărunţit şi cele două tipuri de brânză.

Bagi tava la cuptor şi o laşi până când brânza capătă o crustă aurie şi vinetele se frăgezesc.

Decorezi cu pătrunjelul tocat şi serveşti cu pâine crocantă.

Sursa:

https://www.taste.com.au/recipes/eggplant-tomato-basil-mozzarella/94941fba-fa36-4c62-87b7-6b23d03d39ae

https://www.taste.com.au/recipes/eggplant-tomato-basil-mozzarella/94941fba-fa36-4c62-87b7-6b23d03d39ae

Foto:

https://img.taste.com.au/OMuA4L0g/w643-h428-cfill-q90/taste/2016/11/eggplant-with-tomato-basil-and-mozzarella-28323-1.jpeg

https://img.taste.com.au/OMuA4L0g/w643-h428-cfill-q90/taste/2016/11/eggplant-with-tomato-basil-and-mozzarella-28323-1.jpeg