Postul Crăciunului este uşor de ţinut pentru că există multe zile în care ai voie să mănânci peşte, însă dacă ai rămas în pană de idei şi nu mai ştii ce să mănânci îţi propunem să încerci această reţetă de vinete sotate pe grătar.

Ingrediente necesare:

- două vinete
- o lingură de pesto de coriandru
- două linguriţe de susan prăjit
- o lingură de miere
- sare şi piper, după gust
- două linguri de ulei de măsline
- o linguriţă de ghimbir ras
- un căţel de usturoi
- doi chili

Mod de preparare:

Spală vinetele bine, după care taie-le pe lungime şi crestează-le în interior. Condimentează cu sare şi piper.

Taie chiliul fâşii subţiri, după ce scoţi seminţele, iar usturoiul taie-l cubuleţe fine.

Pentru marinată se toarnă într-un castron susanul, ghimbirul, chiliul, usturoiul, mierea şi două linguri de ulei de măsline.

Jumătăţile de vânătă se pun fiecare pe câte o făţie de folie de aluminiu, se stropesc cu marinata şi se împăturesc cu folia.

Se coc la temperatură medie, timp de 15–20 minute. La servire, vinetele se stropesc cu restul marinatei şi se adaugă pestoul din coriandru.

 

Loading...