Vinete umplute, cu sos cremos

vinete umplute jpeg

Nişte vinete umplute nu sunt doar sănătoase, dar au şi un aspect inedit şi interesant.

De ce ai nevoie ca să prepari vinete umplute, cu sos cremos:

Pentru vinete la grătar:

4 vinete, cu codiţele păstrate

ulei după gust

lei după gust

2 linguri amestec de condimente italian (rozmarin, busuioc, oregano)

talian (rozmarin, busuioc, oregano)

2 linguriţe de pudră de usturoi

sare

sare

piper

piper

Pentru amestecul de nuci mărunţite

2 căni cu nuci, zdrobite

obite

2 linguri cocos

cocos

1 linguriţă ulei

lei

1/4 linguriţă chimen

1/8 linguriţă fulgi de ardei iute

fulgi de ardei iute

1 linguriţă pudră de usturoi

pudră de usturoi

1 linguriţă pudră de ceapă

pudră de

sare

piper negru

piper negru

Pentru dressing

2 linguri de ulei de măsline extravirgin

extravirgin

1/2 cană maioneză

1 linguriţă

pudră de usturoi

sare

sar

piper negru

1 vârf de cuţit de fulgi de ardei iute

Pentru ornat

1 lingură busuioc verde, tocat mare

cat mare

1 lingură pătrunjel, to

cat mare

Cum prepari vinete umplute, cu sos cremos:

Pui toate  ingredientele pentru dressing în blender şi le amesteci până s-au combinat bine. Guşti şi mai asezonezi dacă e nevoie. Dai dressingul la frigider până când vei servi.

Într-o crăticioară pui ingredientele pentru amestecul de nuci la foc mic. Amesteci până s-au combinat bine şi le prăjeşti până le simţi aroma plăcută, circa 5-10 minute. O dai deoparte.

Tai vinetele în jumătăţi pe lung şi scoţi pulpa. Le ungi cu ulei şi condimente, după gust. Încălzeşti grătarul sau tigaia-grătar şi pui la prăjit vinetele cu partea fără coajă în jos. Le prăjeşti 3-4 minute pe fiecare parte, până devin aurii-maronii şi se înmoaie.

i şi

Aşezi vinetele prăjite pe platoul de servire. Le umpli din belşug cu dressing, iar deasupra presari amestecul de nuci şi ornezi cu verdeţurile. Le serveşti calde.

Sursa: https://lexiscleankitchen.com

https://lexiscleankitchen.com