Băutură alcoolică specific românească, preparată din vişine fermentate cu zahăr şi alcool, e un aperitiv foarte bun la mese festive sau chiar la masa de seară. Aromată, cu un gust dulce, vişinata se prepară mai uşor decât ai fi crezut. Încearcă reţeta pe care ţi-o propunem astăzi!

Ingrediente

4 kg vişine

½ kg cireşe amare

½ zmeură de câmp

1 ½ kg zahăr

1 ½ l alcool

Mod de preparare

Pui vişinele într-o damigeană de 10 l cu zmeura, cireşele şi zahărul, adăugat alternativ cu fructele. Laşi 5-6 zile la soare să se înmoaie şi să-şi lase zeama. Legi damigeana la gură cu tifon.

Pui alcoolul şi astupi ermetic cu un dop. Agiţi la 2-3 zile, timp de 2 saptamani. Laţi fructele în vişinată. Consumi ca atare sau cu diferite preparate.

Foto: Profimedia

Loading...