Vită în sos curry

vita sos curry jpeg

Testează una din „picanteriile“ bucătăriei chinezeşti şi nu vei regreta!

Dificultate mică Preparare 100' Pentru 6 porţii

Ingrediente

700 g carne de vită slabă

2 ardei iuţi mici şi roşii

3 cepe roşii

4 căţei de usturoi

1 foaie de dafin

ghimbir

1 l lapte de cocos

2 lime (lămâi verzi)

1 baton de scorţişoară

1 praf de cardamom

1 lingură de piper negru boabe

3 linguri ulei

1 linguriţă de sare

Mod de preparare

Cureţi ceapa, usturoiul, ardeii şi ghimbir ras, după gust, şi le căleşti în puţin ulei încins, la foc iute, amestecând mereu, până se înmoaie. Le condimentezi cu sare, cardamom, boabe de piper, adaugi coaja rasă de lime, apoi iei vasul deoparte de pe foc.

Separat, porţionezi carnea, o rumeneşti, la foc iute, în ulei bine încins, până începe să prindă crustă. Adaugi legumele călite, stingi cu lapte de cocos, adaugi batonul de scorţişoară, foaia de dafin, acoperi vasul şi laşi să fiarbă, la foc mic, circa o oră, amestecând din când în când, până este carnea bine pătrunsă.

Serveşti mâncarea fierbinte, garnisită cu orez fiert şi cu felii de castravete proaspăt.

sursa foto: Shutterstock