Carnea de vită este completată excelent de aromele din fructe şi vinul roşu, pentru un prânz bogat de weekend.

Dificultate medie/Preparare: 2 h/2 porţii

Ingrediente:

700 g vrăbioară de viţel

4 linguri ulei

1 ceapă

200 ml supă de carne

1 lingură salvie mărunţită

75 ml vin roşu

250 g fructe de pădure congelate

200 g ciuperci

sare, piper

Pentru garnitură:

220 g orez

600 ml apă

sare

1 lingură ulei

Pentru decor:

fire de ceapă verde

1 ardei roşu

Mod de preparare:

Feliezi carnea de vită în rondele cu grosimea de 2,5 cm. Fiecare medalion îl condimentezi cu sare şi piper, după gust. Într-o tigaie pui uleiul, aranjezi bucăţile de carne şi le prăjeşti pe ambele părţi, 12-14 minute. În aceeaşi tigaie, după ce ai scos carnea, adaugi ceapa mărunţită, salvia şi ciupercile tăiate cubuleţe.

Laşi să se rumenească 3-4 minute, apoi torni supa, vinul şi adaugi fructele de pădure congelate. Laşi sosul pe foc până când se îngroaşă. Presari sare şi piper, după gust, pui carnea şi o ţii 10 minute să se combine aromele, apoi o dai deoparte.

Pentru garnitură, speli orezul, apoi îl laşi în apă rece 30 de minute. Îl scurgi şi-l pui la fiert, presari sare şi-l laşi să fiarbă la foc mic, acoperit cu capac, atât cât scrie pe ambalaj. Iei orezul de pe foc, adaugi uleiul şi-l laşi sub capac 15 minute.

Serveşti friptura cu sos, alături de orez, decorată cu rondele de ceapă verde şi cu ardei roşu tăiat fâşii.

FOTO: Profimedia

Loading...