Vrăbioară în sos de fructe: Carnea de vită este completată excelent de aromele din fructe şi vinul roşu, pentru un prânz bogat de weekend.

Carnea de vită este completată excelent de aromele din fructe şi vinul roşu, pentru un prânz bogat de weekend.

Vrăbioară în sos de fructe

Dificultate medie/Preparare: 2 h/2 porţii

Ingrediente:

700 g vrăbioară de viţel

4 linguri ulei

1 ceapă

200 ml supă de carne

1 lingură salvie mărunţită

75 ml vin roşu

250 g fructe de pădure congelate

200 g ciuperci

sare, piper

Pentru garnitură:

220 g orez

600 ml apă

sare

1 lingură ulei

Pentru decor:

fire de ceapă verde

1 ardei roşu

Vrăbioară în sos de fructe

Mod de preparare:

Feliezi carnea de vită în rondele cu grosimea de 2,5 cm. Fiecare medalion îl condimentezi cu sare şi piper, după gust. Într-o tigaie pui uleiul, aranjezi bucăţile de carne şi le prăjeşti pe ambele părţi, 12-14 minute. În aceeaşi tigaie, după ce ai scos carnea, adaugi ceapa mărunţită, salvia şi ciupercile tăiate cubuleţe.

Laşi să se rumenească 3-4 minute, apoi torni supa, vinul şi adaugi fructele de pădure congelate. Laşi sosul pe foc până când se îngroaşă. Presari sare şi piper, după gust, pui carnea şi o ţii 10 minute să se combine aromele, apoi o dai deoparte.

Pentru garnitură, speli orezul, apoi îl laşi în apă rece 30 de minute. Îl scurgi şi-l pui la fiert, presari sare şi-l laşi să fiarbă la foc mic, acoperit cu capac, atât cât scrie pe ambalaj. Iei orezul de pe foc, adaugi uleiul şi-l laşi sub capac 15 minute.

Serveşti friptura cu sos, alături de orez, decorată cu rondele de ceapă verde şi cu ardei roşu tăiat fâşii.

FOTO: Profimedia

Loading...