Zabaglione cu cireşe

zabaglione cu cirese jpeg

Am găsit dimineaţă în piaţă cireşe cu 6 lei kilogramul. Alea mai arătoase erau 8 lei. Am mâncat jumătate din ele, aşa, ca atare, iar cu restul am facut în doar o jumătate de oră un delicios zabaglione cu cireşe, a cărui reţetă vreau să o împărtăşesc cu voi.

Ingrediente 6 gălbenuşuri 1 cană zahăr 100 ml vin dulce 1 cană frişcă lichidă rece 2 linguri smântână 2 căni cireşe fără sâmburi 200 g cireşe cu codiţe

Cum se prepară

Se bat gălbenuşurile cu zahărul pe ­baie de aburi. Se adaugă treptat vinul, continuând să să se amestece energic ­până când compoziţia îşi triplează volumul şi se ţine pe lingură. Se mută vasul într-un recipient cu gheaţă şi se amestecă până se răceşte ­compoziţia. Se încorporează în crema de gălbenuşuri frişca bătută şi smântâna. Se aşază cireşele fără sâmburi în cupele în care se serveşte desertul, se pune cremă peste ele şi se dau la rece pentru cel puţin 4‑5 ore. Se decorează cu cireşele cu codiţe, udate şi date prin zahăr tos.