3 deserturi delicioase care nu îngraşă

12 iunie 2013   Altele

Vrei să te răsfeţi cu ceva dulce, dar eşti la dieta? Nu te îngrijora! Dacă ştii ce să consumi nu-ţi pui în pericol silueta. Iată câteva reţete sănătoase şi uşor de preparat.

Ingheţată din iaurt dietetic cu zmeură

În sezonul cald nu ai cum să nu pofteşti la o îngheţată cu fructe. Şi cum îngraşă, preferi să stai departe de tentaţie... Avem o veste bună pentru tine! Îngheţata din iaurt şi zmeură are puţine calorii. Şi iată ce uşor se prepară!

Ingrediente

300 ml iaurt dietetic 150 g zmeură (sau orice alt fruct aromat) 1 lingură de miere

Cum să prepari

Speli zmeura şi o scurgi. Amesteci iautul, adaugi zmeura pasată în prealabil şi mierea. Omogenizezi şi torni amestecul într-un vas plat. Dai la congelator 3-4 ore. Din oră, în oră, amesteci cu o furculiţă conţinutul pentru a preveni formarea acelor de gheaţă.

Sfat: Răsfaţă-te oricând cu acest desert, însă nu mai mult de două ori pe zi.

Info: Dacă temperaturile crescute te-au vlăguit de tot, să ştii că iaurtul şi fructele te hidratează şi te energizează rapid (conţin numeroase vitamine şi minerale: potasiu, pectină, fier, celuloză, tanini, vitaminele B1, B2, C, PP...). În plus, zmeura scade pofta excesivă de dulciuri graţie cetonei, substanţă des folosită în suplimentele pentru slăbit.

Ananas cu scorţişoară

Intensifică aroma tropicală a ananasului preparându-l într-un mod inedit. Căleşte-l în puţin unt, îndulceşte-l cu puţină miere şi aromează-l cu scorţişoară.

300 ananas proaspăt tăiat cubuleţe

½ linguriţă scorţişoară măcinată

1 linguriţă rasă unt

1 lingură miere polifloră

Căleşti fructul în unt până se înmoaie. Adaugi miere şi presari scorţişoara. Amesteci de câteva ori şi dai deoparte. Serveşti desertul cu ananas după ce s-a răcit.

Mănâncă acest desert o dată pe zi.

Scorţişoara este recunoscută pentru proprietăţile ei anticelulitice. Ea stimulează arderea grăsimilor şi normalizează colesterolul “rău”. În plus, stabilizează nivelul de zahăr din sânge. La rândul lui, ananasul conţine enzime cu rol de accelerare a metabolismului. În plus, substanţele active din acest fruct ajută organismul să se detoxifice în mod natural.

Biscuiţi săţioşi cu fulgi de ovăz

Dacă vrei să iei o gustare consistentă atunci biscuiţii cu fulgi de ovăz sunt exact ce-ţi trebuie.

Ingrediente

1 pahar (de 250 ml) fulgi de ovăz

1 pahar (de 250 ml) făină de secară

1 pahar (de 250 ml) morcov ras

1 linguriţă praf de copt

2 linguri nuci măcinate

15 picături zahăr lichid extras din ştevie

½ linguriţă scorţişoară

100 ml ulei

Cum să prepari

Amesteci fulgii de ovăz, făina de secară, praful de copt, zahărul de ştevie şi morcovul ras. Încorporezi nucile şi scorţişoara. Adaugi uleiul şi frămânţi bine de tot. În cazul în care coca nu se leagă, mai adaugi o lingură-două de apă.

Din compoziţia formată faci bile de cocă pe care le aplatizezi uşor. Utilizează mănuşi de unică folosinţă dacă vrei să nu ţi se lipească aluatul de mâini. Pui biscuiţii de ovăz într-o tavă antiaderentă şi îi coci 30 de minute în cuptorul preîncălzit.

Dacă eşti la dietă poţi să mănânci maximum 5-6 biscuiţi cu fulgi de ovăz pe zi.

Ţine cont de faptul că biscuiţii cu fulgi de ovăz conţin carbohidraţi, care, după ora 18:00, nu mai sunt consumaţi de organism ca-n timpul zilei. De aceea, este bine să-i savurezi numai la micul dejun sau la prânz. Încă ceva! Zahărul extras din ştevie este un îndulcitor cu puţine calorii, iar fulgii de ovăz conţin fibre care dau senzaţia de saţietate.

Mai multe