Aperitiv de vară: chec cu ardei gras şi ton

14 august 2013   Altele

Crocant, plin de culoare şi multe vitamine, ardeiul este una dintre legumele verii şi te îndeamnă să îl consumi în tot felul de preparate. Fără el, ciorbele şi tocăniţele au un gust mai fad. De această dată, te invităm să pregăteşti un antreu special, chec cu ardei gras şi ton.

Ingrediente

300 g făină 100 g caşcaval ras 1 conservă ton bucăţi în ulei 5 ouă 85 ml iaurt 1 plic praf de copt 1/2 linguriţă sare 1/2 linguriţă nucşoară 1 ardei gras roşu piper 1 vârf de cuţit boia iute 1 linguriţă boia dulce 2 căţei usturoi

Preparare

Cerni făina cu praful de copt, sarea, nucşoara, boiaua (şi iute, şi dulce) şi piper, după gust. Separat, baţi ouăle cu mixerul până îşi dublează volumul şi încorporezi caşcavalul ras şi făina amestecată cu condimentele.

Cureţi ardeiul de seminţe, îl tai bucăţi potrivite şi îl pui peste aluat. Adaugi usturoiul zdrobit, iaurtul şi peştele cu tot cu uleiul din conservă. Amesteci uşor până se omogenizează.

Torni compoziţia într-o tavă de cozonac (sau două de chec) îmbrăcată cu hârtie de copt, nivelezi şi o introduci în cuptorul preîncălzit la 190° C pentru 45-50 de minute. Îl serveşti călduţ, alături de o salată asezonată, dar este foarte bun şi rece.

Mai multe