Borş de salată verde cu costiţă afumată

2 iunie 2018   Altele

Când ai poftă de o ciorbiţă cu verdeaţă şi trebuie să pui ceva cărniţă pentru familie, iată o reţetă super!

De ce ai nevoie ca să găteşti borş de salată verde cu costiţă afumată:

3-4 căpăţâni de salată

1 ceapă

1 morcov

2-3 căţei de usturoi

200-250 g costiţă afumată

1-2 linguri ulei

500 ml borş

1 gălbenuş

100 g smântână

sare

boia

1 lingură apă rece

1 legătură leuştean

Cum prepari borş de salată verde cu costiţă afumată:

Cureţi şi toci ceapa şi morcovul. Speli bine salata, desfăcând frunză cu frunză, apoi le rupi fâşii mai mici şi pui la fiert, în 3 l apă cu sare, împreună cu ceapa şi morcovul. Tai costiţa cubuleţe şi o prăjeşti în ulei până se rumeneşte, adaugi usturoiul şi boia, după gust, apoi răstorni în oală. Când salata s-a înmuiat, adaugi borşul fiert în prealabil, dai câteva clocote şi iei de foc. Freci bine gălbenuşul cu smântâna şi cu o lingură de apă rece, adaugi puţină zeamă din supă, apoi torni în ciorbă şi amesteci. Laşi să clocotească 10 minute şi opreşti focul. Serveşti cu leuştean proaspăt tocat.

FOTO Shutterstock

Mai multe