Borş de salată verde cu costiţă afumată
Când ai poftă de o ciorbiţă cu verdeaţă şi trebuie să pui ceva cărniţă pentru familie, iată o reţetă super!
De ce ai nevoie ca să găteşti borş de salată verde cu costiţă afumată:
3-4 căpăţâni de salată
1 ceapă
1 morcov
2-3 căţei de usturoi
200-250 g costiţă afumată
1-2 linguri ulei
500 ml borş
1 gălbenuş
100 g smântână
sare
boia
1 lingură apă rece
1 legătură leuştean
Cum prepari borş de salată verde cu costiţă afumată:
Cureţi şi toci ceapa şi morcovul. Speli bine salata, desfăcând frunză cu frunză, apoi le rupi fâşii mai mici şi pui la fiert, în 3 l apă cu sare, împreună cu ceapa şi morcovul. Tai costiţa cubuleţe şi o prăjeşti în ulei până se rumeneşte, adaugi usturoiul şi boia, după gust, apoi răstorni în oală. Când salata s-a înmuiat, adaugi borşul fiert în prealabil, dai câteva clocote şi iei de foc. Freci bine gălbenuşul cu smântâna şi cu o lingură de apă rece, adaugi puţină zeamă din supă, apoi torni în ciorbă şi amesteci. Laşi să clocotească 10 minute şi opreşti focul. Serveşti cu leuştean proaspăt tocat.
FOTO Shutterstock