Brioşe cu ardei şi dovlecei
Un aperitiv uşor de vară, brioşele cu ardei şi dovlecei se prepară rapid şi sunt foarte gustoase. Încearcă-le şi tu!
Ingrediente
250 g făină
2 linguriţe praf de copt
3 ouă
1 linguriţă oregano uscat
1 dovlecel
100 ml lapte
150 g telemea
2 ardei graşi
6-7 linguri ulei
ceapă verde, opţional
sare
piper
Mod de preparare
Încălzeşti cuptorul la 190 °C. Într-un bol, amesteci făina, praful de copt, oregano, sare şi piper, după gust. Tai dovlecelul şi ardeii bucăţele. Le căleşti într-o tigaie, în puţin ulei, aproximativ 5 minute. Dai deoparte.
Adaugi peste făină ouăle bătute, laptele şi 5 linguri ulei. Amesteci până obţii o compoziţie omogenă. Încorporezi brânza mărunţită şi legumele. Torni amestecul într-o tavă pentru brioşe, tapetată cu hârtii de copt. Dai la cuptor 30 de minute. Serveşti, dacă vrei, cu ceapă verde tocată.
Sursa http://www.fussfreecooking.com