Brioşe delicioase

2 octombrie 2013   Altele

La joacă în bucătărie

Gătitul îi învaţă pe copii să descopere lucruri noi. Una dintre căile de a-i iniţia pe cei mici în tainele nutriţiei este să-i iei de fiecare dată pe lângă tine când găteşti ceva şi să-i pui să facă lucruri simple, precum să amestece în bolul de prăjituri sau să spele şi să cureţe legume. De asemenea, fiecare dintre ingredientele folosite are o poveste pe care micuţii o vor asculta, iar aceasta este o modalitate de a le stârni curiozitatea, aflând astfel cât mai multe amănunte despre tainele gătitului.

Ingrediente:

Pentru brioşele de cacao

200 g unt

200 g ciocolată

200 g zahăr brut

2 ouă

2 pliculeţe zahăr vanilat

250 g făină

1 linguriţă praf de copt

10 linguri apă caldă

Pentru brioşele de vanilie

250 g făină

150 g zahăr pudră

1/2 plic praf de copt

2 ouă

esenţă de vanilie

75 ml lapte

125 ml ulei

fulgi de ciocolată

Mod de preparare:

Pentru brioşele de cacao torni într-un vas apa caldă şi adaugi untul, zahărul şi ciocolata şi amesteci ingredientele. După ce s-au topit. lasă-le la răcit. Adaugă în amestecul de ciocolată, ouăle şi zahărul vanilat. Separat amesteci făina cu praful de copt şi apoi le torni peste amestecul de ciocolată. Mixezi ingredientele până când se omogenizează complet. Pregăteşti carcase de hârtie canelate şi le pui într-o tavă de aragaz. În fiecare carcasă pui cu lingura compoziţia şi dai la cuptorul încins în prealabil. Le laşi aproximativ 25 de minute. După ce s-au copt le ţii la răcit.

Pentru brioşele de vanilie amesteci cu o lingură într-un bol ingredientele uscate, adaugi ouăle pe rând, esenţa de vanilie, laptele şi uleiul şi baţi bine până obţii un aluat lucios. Pui aluatul în carcasele de hârtie, presari fulgii de ciocolată şi coci aproximativ 25 de minute. Laşi la răcit, apoi le serveşti.

Dificultate mică

Timp de preparare: 1h

Porţii 10

Mai multe